pana-cand-moartea-ne-va-desparti

Tipsuri de care sa nu uiti la nunta. 

– Desi imprumutat din religia catolica, a prins destul de bine povestea cu ceva nou, ceva vechi, ceva albastru si ceva imprumutat. Ceva vechi ar putea fi colierul de la mama sau bunica, cel la care tine ea cel mai mult. Ceva imprumutat ar putea fi si o bratara a bunei tale prietene din copilarie. Iar ceva albastru…renunta la portjartier, e prea uzitat si deja banal. Ia mai bine o brosa sau ceva de pus in par. Oricum, ceva sa fie la vedere.

– Este ziua in care nu trebuie sa fii stresata, asa incat nu conteaza cine si ce face la nunta ta. Tie sa nu iti pese de nimic. Daca stii ca ai emotii, fa inainte o cura cu ulei esential de levtntica. Gasesti la farmacie gelule si ia cate 2 de 3 ori pe zi timp de  doua saptamani inainte de nunta.  Si cu siguranta vei fi foarte calma si relaxata in ziua cea mai fericita. Sau, daca uiti de asta, ia un Extraveral in dimineata nuntii. Dar suna mai bine cura de levantica. Eu tot cu levantica tin.

Obiceiuri de nunta la romani

Nu-ti voi spune sa respecti toate obiceiurile de nunta, dar unele ar putea fi interesante. Si ai grija ca inainte de nunta sa anunti toate rudele care sunt obiceiurile pe care vrei sa le pastrezi. Sa nu te trezesti ca esti furata si nu-ti doreai asta.

ALEGEREA ZILEI

Desi acum nuntile au loc de obicei sambata, aceasta zi era considerata in trecut ca aduce ghinion. Luna mai se considera de asemenea ca aduce ghinion. La fel si daca vrei sa faci nunta in una din zilele de nastere ale mirilor

CEVA VECHI, CEVA NOU

Ceva vechi” reprezinta cuplurile prietene care vor ramane aproape in timpul casatoriei. In mod traditional era vorba de o jartiera veche care era data miresei de catre o femeie fericita in casatorie, in speranta ca aceasta fericire va fi transmisa mai departe miresei.
“Ceva nou” simbolizeaza fericirea si viitorul prosper al tinerilor casatoriti. “Ceva imprumutat” este adesea imprumutat de la familia miresei si este un obiect de mare valoare pentru familia respectiva. Mireasa trebuie sa restituie acest obiect pentru a avea noroc.
Obiceiul ca mireasa sa poarte “ceva albastru” isi are originea in Israelul antic, unde mireasa purta o panglica albastra in par, in semn de fidelitate.

Si voi continua …

0
Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2017 Trendy Sound
    .