Stim cu totii ca cele mai cautate zile pentru oficierea nuntilor sunt ziua de sambata si cea de duminica. Romanii considera ca e cu noroc sa faci nunta in zilele de weekend, in plus, a devenit traditie de-a lungul anului sa faci nunta in zilele libere, pentru a oferi invitatilor sansa sa se prezinte in numar cat mai mare.

Ei bine, aceasta traditie e pe cale sa fie oprita intr-un oras din Romania, care considera ca duminica nu este o zi potrivita pentru a organiza o nunta. Multe din miresele care au dorit sa-si oficieze cununia in ziua de duminica au avut surprize in acest an.

Edilul din orasul Oradea s-a opus vehement acestui lucru iar pe site-ul primariei s-a specificat clar ca nuntile in ziua de duminica sunt interzise. Astfel, nu mai putin de 379 de cupluri au ramas fara posibilitatea de a se cununa.

Strategia exclusivista pe care o aplica primaria Oradea

Exista totusi o singura cale prin care puteti sa va oficiati nunta si in ziua de duminica. In noaptea de revelion este singura noapte in care se pot face rezervari pentru cununiile de duminica. Asa ceva este incredibil, in opinia mireselor.

In timp ce altii stau si se cinstesc, ciocnesc paharele de sampanie, miresele oradence au o sarcina unica si extrem de importanta. Ele trebuie sa urmareasca focurile de artificii cu laptopurile in brate. Asta daca doresc ca nunta lor sa se oficieze duminica.

Adevaratele probleme generate de aceasta interdictie

Adevarata problema nu este insa neaparat ziua. Miresele spun ca adevarata problema este una de natura financiara. Un DJ de nunta poate ajunge sa coste pana la 3000 – 5000 lei intr-o zi de sambata, iar duminica tarifele sunt cu pana la 10 – 15% mai mici.

La fel si cu meniurile de restaurant. Un meniu de sambata pleaca de la 200 lei la un restaurant modest. In ziua de sambata pana si serviciile foto video sunt mai scumpe. Ele pot ajunge la 800 euro.

Ziua de duminica apare astfel ca fiind zeita reducerilor in ceea ce priveste nunta. O interdictie in ceea ce priveste oficierea nuntii in ziua de duminica poate lansa o adevarata revolutie. Acest lucru s-a si intamplat in mediul online. “A fost o adevarata isterie. Toata lumea avea deja rezervat fotograful pentru duminica, dar trebuia sa plateasca altul pentru o cununie civila pe care ar fi ţinut-o vinerea, joia sau cine stie cand”, spune Andreea, una din tinerele ce au ramas pe dinafara in ceea ce priveste oficierea casatoriilor in zilele de duminica.   

Voi ce parere aveti? Cum ati reactiona in acest caz?  

0
Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    © 2017 Trendy Sound
    .