Nunta este unul dintre cele mai vechi evenimente de gala, cu traditie de secole, cu vechime de mii de ani. Insa nu intotdeauna a fost la fel. Nunta nu s-a rezumat intotdeauna la momentele specifice pe care le promovam acum. In cadrul unei nunti nu au fost mereu organizate aceleasi momente, iar lucrurile care se intampla azi nu au fost trecute in lista “to do” inca de la inceput.

Azi ne-am gandit sa iti prezentam 3 lucruri absolut esentiale pentru nunta ta, care acum 20 de ani nu existau. Citeste mai departe articolul pentru a descoperi care sunt acestea.

 1. Filmarea si elementele de scenografie

Desi destul de importante, pozele nu au reprezentat mereu o prioritate pentru miri. Acum 2 – 3 decenii nu existau resurse necesare pentru a efectua o filmare HD si nu existau nici oameni care sa ceara acest serviciu. Nu existau videografi profesionisti si cu atat mai putin nu existau oameni care sa fie capabili sa gandeasca o scenografie cap – coada.

Cu toate acestea, cuplurile isi uneau si acum 20 – 30 de ani destinele cu mare bucurie. Chiar daca si albumul foto de cele mai multe ori era alb-negru, acesta reflecta intotdeauna fericirea proaspetilor casatoriti.

 1. DJ-ul – Disk Jokey

Odinioara, romanii nu aveau mintea la astfel de efecte de entertainment. DJ-ul era total absent la o nunta. Astazi, intre un DJ de nunta si o formatie este o lupta acerba. Unii prefera sa pastreze traditiile si sa apeleze la o formatie. Altii, mai axati pe entertainment si pe mentinerea atmosferei la un ritm alert aleg DJ-ul.  

In vechime, zicala “nu exista nunta fara lautari” avea mai multa insemnatate ca niciodata. In ziua de azi, lautarii pot fi la un singur click distanta. La fel si blues-ul si muzica usoara sau rock-ul. Orice vrei, alegi si DJ-ul se va ocupa de un playlist complex, care sa te ajute sa-ti mentii atmosfera la nunta.

 1. Petrecerea burlacilor

Desi nunta este unul dintre evenimentele cele mai traditionaliste, pana si traditiile si obiceiurile se mai schimba, nu-i asa? Ei bine, nici evenimentele nu mai sunt ce-au fost. In urma cu 20 de ani nu exista conceptul de petrecere a burlacilor.

Trecand peste brazii din poarta sau din scara blocului, ajungand la colacul si la dansul gainii, care inca se pastreaza in anumite zone, astazi este nelipsita aceasta petrecere a burlacilor.

Acesta sunt doar 3 dintre lucrurile care in ziua de azi nu lipsesc de la nicio nunta, indiferent cat de modesta. Insa in vechime nu existau sau nu se promovau la scara larga. Voi ce alte evenimente ati intalnit la nuntile din ziua de azi care credeti ca nu ar fi existat in urma cu 2 – 3 decenii?  

0
Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  © 2017 Trendy Sound
  .